Wie is Leen?

Technologie-ondernemer, duurzaamheidsleider, TEDx-spreker, schrijver van bestsellers en de eerste Artificial Intelligence-ondernemer in Nederland.

“Samen de wereld creëren waar we allemaal naar verlangen.”

Over Leen

Na de middelbare school in Venlo, de highschool in Texas en een studie bedrijfseconomie en accountancy op de Erasmus Universiteit in Rotterdam dacht Leen bij Philips International accountant te worden. Dat bleek na een korte worsteling van anderhalf jaar niet de bedoeling.

In 1985 richtte Leen het eerste Artificial Intelligence bedrijf in Nederland op; Bolesian.

Na de verkoop van Bolesian aan Cap Gemini vertrok Leen naar Silicon Valley waar hij het Nederlandse Virtual Reality en 3-D Graphics bedrijf Electrogig leidde. Zowel Bolesian als Electrogig waren typische voorbeelden van bleeding edge bedrijven.

Na terugkeer in Nederland trad Leen toe tot de besturen van PinkRoccade en later Origin, voordat hij in het jaar 2000 het eerste internet e-business bedrijf Escador startte, dat in 2007 werd verkocht aan Lost Boys Icon (LBI).

Tot op de dag van vandaag werkt Leen mee met technologie bedrijven als Bolesian (AI), Ubiquity University en B Lab Europe. Maar hij is ook praktiserend boer op zijn walnotenboerderij in Frankrijk.

Hij is auteur van bestsellers als “En nu laat ik mijn baard staan”, “’t Is Groen en groener wordt het niet”, “Sustainability @ the Speed of Passion”, “Once upon a Future” en meest recent ”Dominee van de Duurzaamheid”. 

Over zowel zijn bedrijven, zijn ervaringen als zijn boeken presenteert Leen alweer 15 jaar lang in binnen- en buitenland.

Leen is getrouwd en heeft 2 dochters en 3 zonen.

Wat ik doe

EXPONENTIELE TECHNOLOGIE, DUURZAAMHEID EN GLOBALISERING

In essentie werk ik dag en nacht gepassioneerd aan zaken die me energie geven. En die energie krijg ik van het realiseren van dromen. Zoals ieder mens uiteindelijk gedreven wordt door zijn of haar dromen om van betekenis te zijn.

Met mijn werk hoop ik anderen te inspireren mee te werken aan de creatie van een betere wereld. Ik wil mensen bewust maken van wat zij kunnen doen, hoe dat dan werkt en welke leeuwen en beren te overwinnen zijn.

In mijn lezingen, workshops, voorstellingen en dagvoorzitterschap neem ik kleine en grote groepen over de hele wereld mee zodat iedereen zelf een verschil kan maken en de beste besluiten kan nemen.

Meer over Leen

Werken vanuit je hart geeft een permanente energie

Vijfendertig jaar vernieuwend ondernemen, met een oog voor een betere wereld, is de passie die Leen drijft.

Duurzaamheid is een woord dat daarom alleen maar holistisch benaderd kan worden;

Hoe ga je om met medewerkers, klanten, de omgeving. Hoe en waar haal je je grondstoffen, wat is de bedoeling van je producten. Het gelijkwaardig behandelen van álle stakeholders staat centraal in zijn denken.

Lees hier ook …

Menu