Mijn Unieke Werkwijze

Duurzaam Ondernemen uit de Praktijk

Decennialange praktijkervaring

Leen was als een van de eerste Nederlandse ondernemers actief bezig met het werken aan duurzame organisaties. Sinds 1997 heeft hij, met vallen en opstaan, internationale bedrijven het pad van duurzaam ondernemen opgestuurd. Sinds 1985 loopt hij voorop op het gebied van ultra nieuwe technologie, op gebieden als kunstmatige intelligentie, virtual reality, duurzame energie en internet.

Zijn presentaties zijn altijd gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk.

Onderwerpen die er toe doen en impact maken

Leen wil geen seconde van zijn tijd besteden aan zaken die geen impact hebben op de wereld. Net zoals de bezoekers van zijn presentaties. Hoe voeg je iets toe aan de wereld en hoe heb je een betekenis. Hoe kan jouw organisatie een bedoeling krijgen. Lezingen van Leen zorgen voor een shift of mind.

Diverse werkvormen

Leen geeft alweer meer dan twintig jaar lezingen over ondernemerschap, duurzaamheid en technologie.
Gebaseerd op zijn ervaring hanteert Leen verschillende werkvormen, afgestemd op de individuele behoeften van de klant.
Allereerst zijn er zijn boeiende Keynotes, waarmee hij groot en klein publiek, in binnen- en buitenland, meeneemt in een expeditie naar de bedoeling. Dit zijn key-notes variërend van 15 minuten tot twee uur.
Maar ook de meer actieve vorm van Workshops is een veel gehanteerde methode om groepen aan te zetten tot actie. Workshops van een paar uur tot enkele dagen zijn niet ongebruikelijk.

Gebaseerd op zijn vele bestuursfuncties is Leen zeer ervaren om als Dagvoorzitter of Gespreksleider discussies richting en resultaat te geven.
De meest uitgebreide werkvorm zijn de drie-daagse Kern-sessies die Leen aan kleinere Teams geeft op zijn boerderij in Zuid-West Frankrijk.

Inspirerende
Storytelling

Leen bezit de gave om verhalen te vertellen die in de praktijk geboren zijn. Daarom hangen luisteraars aan zijn lippen en vindt het publiek de presentatie vaak te kort. In razendsnel tempo van verhaal naar verhaal, inspirerend en vaak ontroerend, maar altijd met beide benen op de grond. In een fractie van een seconde herkent het publiek de immense jarenlange praktijk ervaring die voortduurt tot de dag van vandaag.

Maatwerk voor elke individuele klant

Elke organisatie is anders en uw event is belangrijk voor u, uw medewerkers en uw klanten. Daarom is een nauwe samenwerking in een of meer voorgesprekken essentieel om te komen tot de bedoeling van uw event. Samen maken we de keuze voor een thema, een werkwijze en een bedoeld resultaat. Dit kan gebeuren in een fysieke ontmoeting, maar kan ook via Skype of ZOOM.

Met deze nauwkeurige afstemming bereikt Leen altijd de uitkomst die de klant voor ogen staat.

Nog 3 redenen

Zelf-reflectie, humor en diepgang

Dertig jaar ondernemen en besturen heeft door vallen en opstaan geleid tot een reflecterende manier van presenteren. Twintig jaar presenteren aan grote groepen in binnen- en buitenland heeft geleid tot ontspannen en humorvol vertellen, zonder daarbij de diepgang te verliezen.

Unieke inhoud vanuit de praktijk & het ondernemerschap

Door met beide benen nog vol in de klei te staan in internationale bedrijven spreekt Leen vanuit de praktijk. Leen is geen full-time presentator of dagvoorzitter, maar neemt de dagelijkse praktijk van duurzaam ondernemen mee in elke presentatie.

Pragmatische Aanpak

Niet lullen, maar poetsen. Een lezing dient een doel en is er niet slechts voor het vermaak van het publiek. Leen is geen Trend-watcher, maar wordt wel een Trend-maker genoemd. Dat pragmatisme spreekt uit elke lezing die het publiek tot actie moet aanzetten.

Menu