De eerste Artificial Intelligence ondernemer in Nederland

Spreker technologie

Technologie verandert onze wereld fundamenteel en in een hoog tempo. In een versnellend tempo zelfs. Met allerlei positieve en negatieve effecten. Kunstmatige Intelligentie, wel eens de moeder van alle computer-technologieën genoemd, Virtual Reality, Blockchain Nano en Genetica zijn terreinen die alle onderdelen van onze wereld bereiken en beïnvloeden. Maar wat voor impact heeft technologie op het maken van impact en het creëren van een betere wereld? Hoe kan het ons helpen en kan het gevaarlijk zijn voor onze toekomst?

Leen Zevenbergen is tech-ondernemer, SDG ambassadeur, spreker én auteur. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in ondernemen in een duurzame omgeving. Hiermee heeft hij een unieke manier van storytelling en neemt hij zijn publiek mee vanuit de praktijk. Concreet, duidelijk, feitelijk, humoristisch en ervaren.

Technologie, duurzaamheid en omgekeerd

Technologie wordt vaak voor gewoon aangenomen. We hebben internet, Google, Facebook en talloze andere platformen. Maar hoe zetten we die technologie in en waarom? Schiet de wereld er wat mee op of is het kwalijk? Of erger nog, kan technologie gevaarlijk zijn voor onze toekomst? Dit zijn enkele kritische vragen die we onszelf moeten stellen. Bovendien moeten we kijken naar de impact van technologie. Wat voor impact heeft technologie op het maken van impact? Hoe kan het ons helpen een betere en eerlijkere wereld te creëren?

Dit onderwerp behandelt Leen Zevenbergen vaak tijdens zijn lezingen, maar ook buiten zijn lezingen. Hij werkt dag en nacht gepassioneerd aan zaken die hem energie geven, waaronder ook technologie. Die energie krijgt hij van het realiseren van dromen, zoals ieder mens uiteindelijk gedreven wordt door zijn of haar dromen om van betekenis te zijn.

Met zijn werk hoopt hij anderen te inspireren om mee te werken aan de creatie van een betere wereld. Hij wilt mensen bewust maken van wat zij kunnen doen, hoe dat dan werkt en welke leeuwen en beren te overwinnen zijn. In zijn lezingen, workshops, voorstellingen en dagvoorzitterschap neemt hij kleine en grote groepen over de hele wereld mee in zijn verhaal, zodat iedereen zelf een verschil kan maken en de beste besluiten kan nemen.

Diverse werkvormen

Al meer dan twintig jaar geeft Leen lezingen over technologie, duurzaamheid en ondernemerschap. Gebaseerd op zijn ervaring hanteert hij diverse werkvormen die zijn afgestemd op de behoeften en wensen van de klant.

Allereerst geeft hij boeiende Keynotes, waarmee hij groot en klein publiek, in het binnen- en buitenland, meeneemt in een reis naar de bedoeling. Deze keynotes variëren van 15 minuten tot twee uur. Ook de actieve vorm van workshops is een veel gehanteerde methode om groepen aan te zetten tot actie. Deze kunnen een paar uur tot enkele dagen duren.

Daarnaast is Leen door zijn vele bestuursfuncties ook zeer ervaren als dagvoorzitter of gespreksleider. Hij geeft de discussies richting en uiteindelijk ook resultaat. De meest uitgebreide werkvorm die Leen geeft zijn de de driedaagse Kern-sessies die hij aan kleinere teams geeft op zijn boerderij in Zuid-West Frankrijk.

Leen wil geen seconde van zijn tijd besteden aan zaken die geen impact hebben op de wereld. Net zoals de bezoekers van zijn presentaties. Hoe voeg je iets toe aan de wereld en hoe heb je een betekenis. Hoe kan jouw organisatie een bedoeling krijgen. Lezingen van Leen zorgen voor een shift of mind.

Leen Zevenbergen als spreker boeken

Waarom kiezen voor Leen?

Leen was als een van de eerste Nederlandse ondernemers actief bezig met het werken aan duurzame organisaties. Sinds 1997 heeft hij, met vallen en opstaan, internationale bedrijven het pad van duurzaam ondernemen opgestuurd. Sinds 1985 loopt hij voorop op het gebied van ultra nieuwe technologie, op gebieden als kunstmatige intelligentie, virtual reality, duurzame energie en internet. Zijn presentaties zijn daarom altijd gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk.

Hij bezit de gave om verhalen te vertellen die in de praktijk geboren zijn. Daarom hangen luisteraars aan zijn lippen en vindt het publiek de presentatie vaak te kort. In razendsnel tempo van verhaal naar verhaal, inspirerend en vaak ontroerend, maar altijd met beide benen op de grond. In een fractie van een seconde herkent het publiek de immense jarenlange praktijk ervaring die voortduurt tot de dag van vandaag.

Menu