Keynotes

Waar spreek ik over

Met gemiddeld zo’n honderdvijtig keynotes per jaar, heeft Leen Zevenbergen in de afgelopen 15 tot 20 jaar circa 1000 keer met een publiek gewerkt.
Leen neemt zijn publiek mee naar een toekomst die onvoorstelbaar lijkt, maar er sneller is dan je denkt. Wat zijn de kenmerken van de organisatie van de toekomst en hoe verbinden we onze bedrijven, instellingen en vooral onszelf met de aandienende toekomst.

De keynotes van Leen zijn te verdelen in vijf Thema’s; Once upon a Future, Bleeding-edge Technologie, Ondernemen met Impact, het SDG-kompas en Startups met betekenis. Al deze thema’s zijn gebaseerd op de ruime ervaring van Leen op deze gebieden. En elk Thema kent een aantal keynotes waarvan er sommigen zeer populair zijn.

Top 10 best scorende keynotes

8 keynotes

Once Upon A Future

Er komt een prachtige en boeiende nieuwe wereld aan. Aangezet door drie grote ontwrichters; exponentieel versnellende technologie, exponentieel veranderende ecologie en globalisering. Leidend tot massieve veranderingen in zorg, onderwijs, leiderschap, voeding en kapitalisme.
6 keynotes

Bleeding-edge Technologie & Kunstmatige Intelligentie (AI)

Technologie verandert onze wereld fundamenteel. En bovendien in een hoog tempo. In een versnellend tempo zelfs. Met allerlei positieve en negatieve effecten. Kunstmatige Intelligentie, weleens de moeder van alle computer-technologie genoemd, Virtual Reality, Blockchain, Nano en Genetica zijn terreinen die alle onderdelen van onze wereld bereiken en beïnvloeden.
5 keynotes

Ondernemen en Leiderschap met Impact

Over Impact bestaan veel misverstanden, maar als het gaat over leiderschap en ondernemen bedoelen we dat de organisatie een positieve betekenis heeft voor de wereld. Daar waar het vroeger, en nu nog vaak in het Anglosaksiche Model, ging over alleen maar geld, daar gaat het nu over de belangen van alle betrokkenen, alle stakeholders. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat het eenzijdig richten op resultaat niet leidt tot een inspirerende en lange termijn gerichte organisatie.
5 keynotes

Het SDG-kompas en B-Corps

De komende 10 jaar staan de 17 Sustainable Development Goals (de SDG’s) centraal in het denken van de meeste bedrijven, organisaties en landen. Het is niet langer de vraag welke richting we op moeten, het kompas is bepaald. Daar hebben bijna alle landen in de wereld zich aan geconfirmeerd. Maar wat nu? Hoe brengen we die doelen over in onze producten en diensten, in de gedachten van onze medewerkers en klanten. Moeten we een B Corp worden en wat is dat dan in vredesnaam? Kortom, veel uitdagingen en bovendien leuke vraagstukken op ons pad.
6 keynotes

Start-ups die betekenis hebben

Elke minuut wordt er wel ergens op de wereld een bedrijf gestart. Allemaal gebaseerd op passievolle plannen en een zekerheid op succes. Want een ondernemer start altijd met een overdosis energie en honderd procent vertrouwen. Maar steeds meer ondernemers starten vanuit een passie om de wereld te verbeteren. Of ze starten vanuit een irritatie of woede dat er iets niet klopt. Woede, kwaadheid, over onrecht of onjuistheid, leidt vaak tot grote successen. Omdat er veel energie achter schuilgaat. En je hebt hopen energie nodig om met je bedrijf te slagen.
Menu